středa 4. listopadu 2015

My daily routine

Greetings to you, whoever you are, and welcome to the article about my daily routine. I'd like to start with brief description of my common day, and then describe what is special about each day. My day usually starts with a phrase: "Why am I doing this?" when my alarm clock goes off at 4:55. Yes, I get out of the bed that early. Dumb, I know. Then I brush my teeth, get ready for school etc., you know the drill. Then I quietly go downstairs, eat my breakfast, pack food for the day and take off for the gym. Gym in the morning before school was working out better for me, because of the football practices we had after school. But that will change soon, when the football season ends. Fortunately, we have a gym right in the school, which made things much easier for me. Then I go through all the classes in the school, which I wrote previous article about. We are in school usually till 3 PM. After school, we immediately go to a football training, which ends at 5 PM. My day continues with a dinner together with my family, then with making food for another day, taking shower and going to bed as early as I can. Now I'd like to focus on each day separately.

Monday 

Biggest difference against common day was JV (Junior Varsity) Football games. These games were held in small cities in Iowa. We left for these immediately after school, so it was basically instead of practices. But JV season is over now.

Tuesday

Tuesday, pretty common, full pads practice after school, not very interesting day for me.

Wednesday

Early out Wednesday, wohoo. School ends at 1:30 PM, so we have a time to go home and take a rest before practice, which starts at 3:20. Practice is either full pads, or only shoulders and helmet. After practice we always go for a "Guys night", when whole team goes to Ames to eat, usually either Hickory Park or Pizza Ranch. Then we just hang out in the mall etc. Guys nights are certainly one of the highlights of the week for me. 

Thursday

Thursday, regular day at school. After school we have a pre-game practice, which is very light contact practice, only in shorts, shirt and helmet. Then whole team gathers in school weight room and  coach has a motivational speech for us. Then we all have a team meal in school. 

Friday

Game day! Friday in school, everyone is excited about the game, not really paying attention to what we do at school. After school we usually go home, take a nap, relax for a little bit, then go back to school and get ready. Game starts at 7:30 PM, and doesn't end approximately till 9:30. If we win, then we go out to eat after the game to celebrate the victory!


Saturday

If you thought that I would get to sleep in on Saturday, then I have a bad news for you. Our after game practice starts at 7:30 AM, and it is basically just little bit of running and stretching. Coach does't want us to go party after the game, and that's the purpose of this early morning practice. Rest of Saturday for me is mix of eating, napping, reading or watching movies.

Sunday

On Sunday, I usually get up at 7:30, brush my teeth and have a breakfast. Then, at 8:10 whole family drives to Ames to Cornerstone Church. Sunday is No Technology Day in my family, so I spend rest  of the day reading, sleeping, or writing a blog. Once a two weeks I also call my parents on Sunday.


Well, that would be all for today, hopefully I helped you to imagine how my average, stereotypical  day looks like! See you next Sunday, still gotta figure out what I'm going to write about!


Vazeni a mili, vitejte do me denni rutiny!
Rad bych nejdriv zacal s popisem meho bezneho dne, a pote jednotlive rozebral jednotlive dny, tak snad se u toho neunudite! 
"Proc sakra tohle delam?" rikam si kdyz mi v 4:55 zazvoni budik a ja vim ze mam pred sebou silene dlouhy den. Ano, vstavam v 4:55. Ano, dobrovolne. Vytrmacim se z pokoje, ranni hygiena, pripravit veci do skoly, vsak to znate! Co nejpotiseji jdu do spodniho patra, balim si jidlo a chystam snidani. Obcas pri snidani napisu nejakou tu zpravu tem par kamaradum co mam v Cechach, jelikoz je to jedna z mala moznosti nekoho v Cesku zastihnout vzhuru. Jseam ready, a za svitu mesice vyrazim pesky do fitka. Jak jste mohli videt v minulem clanku, mame ve skole celkem decentni fitko, coz mi dost pomaha. Fitko pred skolou mi vyhovuje (vyhovovalo) kvuli kazdodennim treninku fotbalu hned po skole. Po fitku si dam ve skole sprchu, a jsem ready na studium!
Ve skole jsem do 15:00 a ihned po skole moje cesty smeruji na fotbalovy trenink, ktery konci cca v 17:20. Muj den pokracuje s veceri s rodinou, a nasledne aktivity s rodinou, kdy si treba jen povidame, sedime u krbu, koukame na filmy a tak dale. Pote si udelam jidlo na dalsi den, a snazim se chodit spat co mozna nejdrive! Joo, je to stereotypni, ale nevadi mi to ani v nejmensim. 
Taak, rad bych ted popsal co je specialniho na kazdem dnu!

Pondeli

Nejvetsi rozdil oproti beznemu dnu byli urcite JV (Junior Varsity) zapasy fotbalu, kde jsem si uzil spoustu srandy, ale o tom si povime v nekterem z nadchazejicich clanku! JV zapasy byli v ruznych mesteckach v Iowe, odjizdeli jsme na ne hned po skole, takze byly v podstate misto treninku.

Utery

Pro me asi nejnudnejsi den, vsechno v normalnim chodu, trenink v kompletnich chranicich (ramena, helma, nohy), rutina.

Streda

Early Out Wednesday, wohoo. Skola nam konci v 13:30, takze name cas si dojit domu, najist se a odpocinout si pred treninkem, ktery je bud v kompletnich chranicich nebo jen v helme a ramenou. Po treninku je cas na tzv. Guys night! Cely tym vyrazime do blizkeho mesta do nejake resaurace, kde mame spolecne veceri, po ktere nasleduje bezprizorni "flakani se" v obchodech, cukrarnach a podobne. Stredecni Guys Nights jsou pro me urcite jedny z nejlepsich casti tydne. 

Ctvrtek

Bezny den ve skole, ale jen lehoucky trenink, jen v triku, kratasech a helme. Po treninku se cely tym shromazdi spolecne v posilovne, kde k nam pote promlouva kouc (ano, motivacni reci presne jako na youtube a v americkych filmech). Nasledne mame cely tym spolecne jidlo v prostorach skolni jidelny (O pripravu jidla se staraji rodice clenu tymu).

Patek 

Game daaaay! Patek ve skole, vsichni jsou napumpovani kvuli vecernimu zapasu, ve skole je to znat, volnejsi den, nikdo se moc nesoustredi, proste patky jsou o fotbale, ne o skole! Po skole jedeme domu, odpocineme si pred zapasem, ktery zacina v 19:30. Ano, patecni vecery a noci jsou neco vskutku uzasneho a "special". Ale o tom vice v pristich clankach. Zapas konci cca v 21:45, a pokud slavime vyhru, jeste v noci jedeme do mesta do restaurace na pozdni veceri!

Sobota 

Jestli jste si mysleli ze se vyspim alespon v tu sobotu, tak vas pravdepodobne zklamu. Ranni trenink zacina v 7:30. Trenink trva asi tak pul hodiny, jen se probehneme, protahneme a jedeme zase domu. Ranni treninky mame jen protoze kouc nechce aby jsme po zapasech chodili na party a ponocovali. 

Nedele 

V nedeli vstavam v 7:30, oblecu se, udelam si snidani a cca v 8:10 odjizdime s celou rodinou do Ames (vedlejsi mesto) do kostela, ktery je velmi odlisny od toho, co mame my v Cechach. Obecne, cely jejich pristup k vire je trochu jiny, a ze sve vlastni zkusenosti muzu rict, ze je rozhodne o dost blizsi a pritazlivejsi pro neverici. Jinak nedele je den "bez technologii", takze zbytek dne travim spanim, jidlem, ctenim, nebo psanim blogu. Kazdou druhou nedeli take volam se svymi rodici v Cechach. 

Doufam ze jste si alespon trochu pocetli a mozna se i pobavili mym stereotypnim zivotem.
Tak zase priste!







One perk of waking up early
Jedna z mala vyhod brzkeho vstavani


Cornerstone Church
Kostely jsou tu ponekud odlisne od tech v Cechach


Monday JV Game
Pondelni JV zapas #18






                                                                                                        Charlie, losing it after Guys Night
                                                                                                              Klasicke stredecni vecery!









1 komentář: